ZZP Drukwerk

ZZP drukwerk en visitekaartjes

Als ZZP-er moet je er zelf voor zorgen dat je zichtbaar bent bij potentiële opdrachtgevers. Dit kan je doen door als ZZP-er drukwerk en visitekaartjes te laten maken. Om helemaal professioneel over te komen, kiezen steeds meer ZZP-ers er voor om een eigen logo en huisstijl te ontwerpen. Het logo en de huisstijl gebruiken ze dan weer voor hun visitekaartjes, briefpapier en enveloppen. Tegenwoordig wordt het ook steeds gewoner om een eigen website online te hebben waar je beschrijft wat voor diensten je als ZZP-er aanbiedt. 

Online bestellen bij een drukkerij is steeds gemakkelijker geworden en digitaal drukken is nu meer gemeengoed. Hierdoor is het drukken van visitekaartjes, briefpapier en enveloppen in je eigen huisstijl en logo steeds goedkoper geworden. Het kost nu bijna geen moeite en geld meer om dit te laten doen. De meeste online drukkerijen bieden daarom naast visitekaartjes het hele pakket aan van visitekaartjes, briefpapier en enveloppen.

Fotografie

Naast drukwerk is ook een professionele en zakelijke foto van jezelf tegenwoordig belangrijk. Hiermee zorg je er voor dat klanten online een representatieve foto van je als ZZP-er te zien krijgen. Zakelijke, professionele foto’s kun je tegenwoordig voor een voordelige prijs laten maken.

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn een goed middel om als ZZP-er bij je potentiële opdrachtgevers onder de aandacht te komen. Daarbij zijn visitekaartjes vooral een manier om je contactgegevens op een goede manier achter te laten. Via het visitekaartje kan de potentiële klant je contactgegevens later gemakkelijk opzoeken en worden ze aan jou herinnerd. Daarnaast kun je door visitekaartjes uit te wisselen ook meteen de juiste contactgegevens van je potentiële klant op zijn visitekaartje ontvangen. Vele ZZP-ers hebben de visitekaartjes daarom altijd bij zich, omdat je een potentiële klant overal kunt tegenkomen.

Visitekaartjes kunnen tegenwoordig gemakkelijk bij een drukkerij online besteld worden. Deze drukt of print ze in kleine hoeveelheden, waardoor dit niet zoveel meer hoeft te kosten. Daarnaast hebben ze vele standaard visitekaartje ontwerpen, zodat je als ZZP-er uit vele designs kunt kiezen.

Briefpapier en enveloppen

Het drukken van briefpapier en enveloppen in je eigen huisstijl en logo is steeds goedkoper geworden. Dit maakt het mogelijk om tegen geringe kosten je eigen briefpapier en enveloppen te hebben. Dit is niet alleen mooi, maar staat ook nog eens professioneel naar je (toekomstige) klant.

Drukwerk

Naast de ZZP-ers in de zakelijke markt, zijn er ook ZZP-ers die zich op particuliere klanten richten. Voor deze ZZP-ers kan het aantrekkelijk zijn om via flyers en brochures onder de aandacht te komen bij potentiële klanten. Ook flyers en brochures kunnen tegenwoordig via internet besteld worden. Voor de opmaak van een flyer of brochure kan een ZZP-er gevraagd worden, want meestal moet je de opmaak van de flyer of brochure zelf aanleveren bij de online drukkerij.

Huisstijl en logo ontwerpen

Het ontwerpen van een logo en huisstijl kan je als ZZP-er laten doen door een collega ZZP-er. Hierdoor is het geen kostbare zaak meer. Er zijn vele designers te vinden die het voor redelijke prijzen kunnen doen. Dit komt doordat via internet gemakkelijk contact gelegd kan worden en er ook veel basisdesigns via het internet gedeeld worden.

Eigen ZZP website online

Er zijn ZZP-ers die als website designer hun diensten aanbieden bij het ontwerp van een website. Op deze manier hoef je niet meteen een groot bureau in te schakelen voor een eigen website waar je als ZZP-er je diensten op kunt beschrijven. Ook is de software voor het maken van een website sterk gestandaardiseerd waardoor je met een basispakket een professionele site online kunt zetten. Daarnaast is een goede domeinnaam met webhosting als particulier gemakkelijk en tegen lage kosten aan te schaffen, waardoor de drempel om een eigen website te maken lager is geworden. Heb je een eigen website online niet nodig, dan ben je met een beschrijving van je ZZP diensten op ZZPernet.nl natuurlijk ook gewoon online aanwezig.